Hrvatski superautomobil našao prvog kupca

Bez autora
Jan 29 2013

Hrvatska kompanija "Rimac automobili" isporučila je najbrži električni automobil, koji ima više od 1.000 konjskih snaga. Reč je o automobilu Concept One, najbržem električnom vozilu na svetu, koji postiže brzinu veću od 300 kilometara na sat.Vlasnik kompanije, Mate Rimac napisao je na Facebooku da je firma, uprkos preprekama, uspela da isporuči, odnosno izveze, prvi električni automobil proizveden u Hrvatskoj.

Hrvatski superautomobil našao prvog kupcaHrvatska kompanija "Rimac automobili" isporučila je najbrži električni automobil, koji ima više od 1.000 konjskih snaga.

Reč je o automobilu Concept One, najbržem električnom vozilu na svetu, koji postiže brzinu veću od 300 kilometara na sat.

Vlasnik kompanije, Mate Rimac, kako prenosi "Večernji list", napisao je na Facebooku da je firma, uprkos preprekama, uspela da isporuči, odnosno izveze, prvi električni automobil proizveden u Hrvatskoj.

Rimac je dodao da je automobil proizveden za četiri meseca, a više detalja biće poznato kada kupac bude želeo da objavi.

Svaki automobil se proizvodi po narudžbini, a ta auto-kuća planira da ih proizvede 15 do 20 godišnje.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik